Over Karin Marquering

Mijn Oma was een echte kokkin. Geurende getrokken bouillon, zelfgemaakte bitterballen. Heerlijke koekjes bij de thee. Dit gen ging over naar mijn moeder die voor ons altijd de lekkerste maaltijden op tafel toverde. Niet zo raar dus dat ik met dit gen behept ben en mijn passie bij echt eten ligt.

Wat is er dan mooier om hier je baan van te maken. Zo kwam ik in de levensmiddelenindustrie terecht. Ik ontwikkelde nieuwe producten en bracht ze op de markt. Ondanks de uitdagende banen die ik deed, kriebelde de onvrede. In de voedingsindustrie gaat het niet altijd over echt en heel eten. Ik miste de verbinding

Het roer om

Zelf was ik was inmiddels aardig veel hoofd geworden en behoorlijk uit balans. Ik had weinig energie en kreeg last van klachten.

Het roer moest om. En zo kwam haptonomie op mijn pad. Hoe kom je meer in je lijf? Hoe zorg je ervoor dat je trouw blijft aan je zelf? Ik dacht, ik doe het meteen goed en begin de opleiding tot haptotherapeut.

Wat een aanraking voor mensen kan betekenen

Het is erg bijzonder om na al die jaren nog iedere dag te ervaren wat de aanraking voor mensen kan betekenen. Hoe helend en inzicht gevend goed contact voor mensen is. Ik heb al veel mensen de afgelopen jaren kunnen helpen. Maar ook ontmoette ik mensen die klachten bleven houden. Ze voelde bijvoorbeeld wel veel meer innerlijke rust of merkte dat relaties thuis of op het werk verdieping kregen, maar toch bleven bepaalde lichamelijke klachten en psychische klachten bestaan.

Ambitieus als ik was, ontwikkelde ik me en zocht ik verder. Mijn passie voor echt eten was er natuurlijk ook niet verdwenen.

Een heel leven in je lijf

Haptonomie gaat over de verbinding tussen jou en het leven om je heen. Maar zo bestaat er ook een heel leven in je lijf. Met name in je darmen. 75% van jouw cellen dragen niet jouw DNA! En al dit leven zit in jou, maakt stofjes aan, communiceert, werkt samen met jouw hersenen, immuunsysteem, je hele lijf.

Stress, de kwaliteit van je relaties zijn belangrijke factoren die je darmgezondheid beïnvloeden Maar andersom is net zo goed waar.

Twee expertises

Al die microben, gisten en schimmels bepalen voor een groot gedeelte hoe jij je voelt en wie je nu bent!

Deze twee expertise, haptonomie en darmgezondheid, heb ik samengevoegd tot een mooi geheel. Zodat jij beter naar je lijf leert luisteren en je letterlijk en figuurlijk lekkerder in je vel gaat zitten.

Wil je meer weten over haptonomie of het unieke haptonomie darmgezondheidsprogramma, plan dan een vrijblijvend WEI-gesprek.

Marina Abramovic

Er zijn twee soorten van wijsheid, die van het hoofd
en die van het lichaam. Het hoofd is tricky, dat kan
je op het verkeerde pad brengen, door dingen te
verzinnen. De lichaamswijsheid is echte wijsheid

Meer inspiratie?