Waarom aanraken?

In een tijd waarin ‘druk zijn’ vaak deel uitmaakt van het dagelijks leven vergeten we om naar signalen van ons lichaam en gevoel te luisteren. Ons hoofd vertelt ons wat we allemaal nog moeten doen, terwijl het gevoel iets heel anders zegt. Haptonomie Wei helpt mensen een betere balans te vinden tussen denken, voelen en handelen.

In het moment leren leven

Om hoofd en hart meer te verbinden heb ik mij o.a. verdiept en geschoold in de haptonomie. Haptonomie betekent letterlijk ‘de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven’. Hapsis betekent ‘gevoelscontact’ en nomos staat voor ‘wet’. Ik leer mensen niet alleen beter te voelen, maar ook wat het voor hun betekent. Dit gebeurt door directe aanraking, maar ook in een goed gesprek en oefeningen. Zo leer je om in het moment te leven en te voelen wat al dan niet goed voor je is. Je gaat staan voor wie je bent en je wordt opener in het contact met andere mensen.

Waarom is de aanraking zo belangrijk?

Tijdens een aanraking gebeurt er van alles in je lijf. Het vermindert de aanmaak van stresshormonen als cortisol en adrenaline. Maar er komen ook stoffen vrij, zoals oxytocine. Oxytocine zorgt ervoor dat je je openstelt voor de ander. Na een goede aanraking voel je je vaak meer ontspannen. Aanraken kan dus direct bij helpen de stress te verminderen.

Bewust worden

In die zin zou een massage van een aandachtige masseur hetzelfde doen als een haptische aanraking. Echter ik leer echt jou bewust te maken wat de aanraking met jou doet. Het vertelt iets over jou. Dit is wijsheid van het lichaam, en alleen tevoorschijn komt wanneer je (aan) geraakt wordt.

Een aanraking kan je meer vertellen dan je kunt beschrijven in duizend woorden. Ik bied je passende ervaringen aan  die je verder helpen in jouw ontwikkelingsproces.

Herken je dit?

Je hoofd staat nooit stil

Piekeren, niet kunnen slapen, je hoofd staat nooit stil. De wereld om ons heen is de laatste decenia enorm veranderd.

We zijn minder gaan bewegen, zitten meer (achter schermpjes) en worden de hele dag bestookt met informatie en keuzes.

Ons hoofd draait overuren. De haptonomische aanraking helpt je je lijf te voelen en een gezondere balans tussen hoofd en lijf te hervinden.

Je voelt je lusteloos

Waar geniet jij van?

Levenslust komt voort uit je gevoel en niet vanuit je ratio. Doordat tegenwoordig onze rationele kant vaak sterk ontwikkelen, wordt het moeilijker om bij ons gevoel te blijven en daarmee in contact te blijven met onze levenslust.

Grenzen aangeven is lastig

Je grenzen durven neerzetten gaat over de moed om van jezelf te houden terwijl je het risico loopt de ander teleur te stellen.

Grenzen hebben dus te maken met ongemak. Schaamte gevoelens, faalangst of fysiek ongemak. Je kunt deze gevoelens uit de weg gaan. Of negeren. Maar eigenlijk brengt het je heel veel als je de gevoelens van ongemak kan herkennen, erkennen en wat mee kan doen.

Je voelt spanningen en pijn

Pijn, spanningen kunnen betekenen dat je niet in balans bent. Je lijf protesteert.

Je zit letterlijk niet lekker in je vel. Wat helpt jou weer om je sterk en gezond te voelen. Vaak zit de kracht niet waar de klacht zit.

Marina Abramovic

Er zijn twee soorten van wijsheid, die van het hoofd
en die van het lichaam. Het hoofd is tricky, dat kan
je op het verkeerde pad brengen, door dingen te
verzinnen. De lichaamswijsheid is echte wijsheid

Verlang je hier naar?

Wil jij ook meer op gevoel doen?

Ik help je letterlijk weer lekker in je vel te zitten. Keuzes maken die bij jou passen. Je hoofd minder de hoofdrol laten spelen. Minder vanuit wilskracht maar vanuit verbondenheid met jezelf en anderen.

Wil je makkelijker grenzen aan kunnen geven?

Ik leer je letterlijk je grenzen te voelen en aan te geven. Je krijgt meer ruimte en gaat staan voor wie je bent. Het maakt je sterk en vitaal. Je wordt meer belastbaar.

Wil je verdieping in je relaties?

Ik leer je hoe je meer ruimte in kan nemen in relaties door jezelf voelbaar te maken. Mensen gaan meer rekening met jou houden.

Wil je rust in je hoofd?

Ik leer je luisteren naar je lichaam. Je hoofd even stil te zetten. Je zal meer energie krijgen en meer in balans komen.

Haptonomie de mogelijkheden

Kennismaking

Wil je graag weten of jij beter naar je lijf kan luisteren. Elke week plan ik vrijblijvende kennismakingsgesprekken in.

 

 

 

 

Gratis

Uit je hoofd in je lijf

4 sessies haptonomie

Haptonomie is de weg  naar meer lichaamsbewustzijn. Ik help je uit je hoofd in je lijf. We ontmoeten elkaar 4 keer. Ik leer jou hoe jij meer lichaamsbewustzijn kan integreren in je dagelijkse leven. Bovenal je ervaart de bijzondere kracht van de aanraking! Deze ervaringen geven je energie en inspiratie om je leven anders te gaan ervaren, minder te piekeren en meer te leven.

340 euro

Individuele behandeling

1 sessie haptonomie

 

 

90 euro