Over Karin Marquering

 

We leven in een tijd waar ‘offline de nieuwe luxe is’. Alles kan, alles is aanwezig, je kunt alles kiezen. We ontkomen niet aan deze drukte, snelheid en gedachten die dit teweeg brengt en waar we schijnbaar weinig invloed op hebben. Tegelijker tijd zijn er nog nooit zoveel mensen uitgeput, uit balans of overspannen geweest. We worden er in ieder geval niet heel blij van.

Waar ik blij van word is dat ik me iedere dag weer weet te verbinden met de mensen en de dingen om me heen. Al mijn zintuigen gebruiken, horen, proeven, ruiken, kijken en voelen. Een goed gesprek, een warme hand, lekkere kop koffie samen opdrinken. Het beleven van het leven. Voelen dus. Voelen doen we met onze huid. De huid is het grootste en omvangrijkste zintuig dat we hebben. Maar we gebruiken het door dat drukke leven niet altijd. En dan te bedenken dat we de wezenlijke beslissingen in ons leven maken op basis van gevoel. Denk maar aan een partnerkeuze, een carrière, je vriendenkring, je woonplaats en ga zo maar door.​

Als haptotherapeut vind ik het iedere keer weer heel bijzonder om mensen bij hun zoektocht naar meer gezondheid en geluk te helpen. En dat juist de aanraking en de beleving mensen verder op weg helpt. Ik help mensen weer in verbinding, in contact te brengen met zichzelf en met het leven, de mensen en dingen om hen heen. Contact maken, maakt echt verschil. Dit doe ik al 10 jaar in mijn praktijk Haptonomie Wei.

Ik kijk met een open blik, ben eerlijk en creatief. Ik houd ervan om zaken in een ander perspectief te zetten.

Naast mijn basis opleiding aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie heb ik diverse opleidingen en nascholingen gevolgd op het gebied van ontwikkeling van kinderen, burnout en mindfulness. De laatste jaren volg ik de Masterclasses vanTed Troost en Eric Elbers. Bijzondere leermeesters die me iedere keer weer terug brengen naar de kern: Voelen maakt blij!

Ik volg regelmatig intervisie bijeenkomsten met collega haptotherapeuten. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NFG (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg) en de RBCZ (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg)

Marina Abramovic

Er zijn twee soorten van wijsheid, die van het hoofd
en die van het lichaam. Het hoofd is tricky, dat kan
je op het verkeerde pad brengen, door dingen te
verzinnen. De lichaamswijsheid is echte wijsheid

Meer inspiratie?