Ilona

Ik kan nu beter mijn grenzen aangeven

Een nieuwe baan en een nieuwe uitdaging, wat ga ik hier veel leren! En dit leren kwam uit, maar wel op een andere manier dan ik gedacht had. Ik had het er totaal niet naar mijn zin met als gevolg lichamelijke klachten. Dat was voor mij dan ook de druppel en ik heb nog diezelfde week mijn baan opgezegd. Via, via kreeg ik een tip over Haptonomie en kwam bij Karin terecht.

Het was tijd om eindelijk tijd voor mijzelf te nemen. Want dat ik lichamelijke klachten overhield aan een baan, zat dieper.Jarenlang heb ik mijzelf sterk opgesteld. Verdriet was niet nodig en iedereen kon op mij bouwen. Maar zelf steun zoeken bij een ander deed ik nooit. Iets wat bij mij al van jongs af aan erin geprent is. Bij Karin kwam dit opgekropte verdriet eruit. Door de verschillende manieren die Karin hanteert, heb ik veel over mijzelf geleerd. Ik sta beter in contact met mijn eigen gevoelens en ik kan grenzen beter aangeven.

De eerste test heb ik op mijn nieuwe werk al gehad en daarin ben ik met vlag en wimpel geslaagd. Ook ervaar ik nu hoe het is om trots te zijn op jezelf. En voor het eerst in mijn leven weet ik hoe het voelt om ├ęcht op iemand te bouwen. Verdriet uit het verleden heb ik nog steeds. Dit is gaat niet zomaar weg. Het zijn een soort littekens waar ik af en toe nog last van heb. Het jezelf wegcijferen, het perfectionisme en het gevoel van alleen zijn en altijd maar ‘moeten’ ben ik kwijt.

Karin is een innemende en kundige vrouw die met veel interesse naar je luistert en je helpt. Ze heeft mij met verschillende technieken inzicht gegeven. Inzichten waar in mijn eentje niet uit was gekomen, ook niet met mijn naaste omgeving. Karin biedt de handvatten en de ondersteuning en de rest moet jezelf doen. Heb je moeite met aanraking? Laat je niet afschrikken!

Ik wist zelf ook niet goed wat ik hiervan moest verwachten en in het begin wist ook niet goed wat ik ermee moest. De sessies met aanraking maakte zoveel in mij los. Ik wist niet dat je zoveel kan voelen en dat dit opgeroepen wordt door aanraking. Uiteindelijk heb ik 9 maanden geen werk gehad en heb ik die tijd gebruikt om voor mijzelf te zorgen.

Natuurlijk begrijp ik dat dit een luxe positie is, maar als je de mogelijkheid hebt; doen! Door de sessies met Karin ben ik ontzettend gegroeid en loop ik mezelf veel minder in de weg. Achteraf zie ik het als iets goed dat ik bij een bedrijf terecht kwam wat niet bij mij paste. Ik was hoe dan ook mezelf een keer tegengekomen. Inmiddels ben ik ongeveer een jaar verder.

Karin is nog steeds een klankbord voor mij. Als het nodig is kan ik haar een e-mail sturen of langskomen voor een sessie. Ik zie het als een vorm van coaching. Het is tijd om gelukkig te zijn.

Terug naar ervaringsverhalen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.